Foto Pertama “Man of Steel”

Mungkin tak ramai yang perasan atau menyedari, sekarang ini Hollywood tengah dalam pembikinan filem Superman yang terbaharu. Diberi tajuk “MAN OF STEEL”, filem ini diterbitkan oleh Christopher Nolan, orang yang sama yang mengangkat dan mengarahkan trilogi filem Batman yang terkini (“BATMAN BEGINS”, “THE DARK KNIGHT” dan akan datang, “THE DARK KNIGHT RISES”) dan akan diarahkan oleh Zack Snyder (yang terkenal dengan filem adaptasi komik juga iaitu “WATCHMEN” daripada komik dengan tajuk yang sama). Siri filem Batman yang dilakonkan oleh Christian Bale ini terkenal dan diminati ramai kerana Christopher Nolan menggarapnya secara lebih “realistik” berbanding siri komiknya. Jadi, ramai juga yang berharap filem Superman yang terbaru akan datang ini juga menggunakan pendekatan yang serupa apatah lagi mendapat sentuhan daripada orang yang sama. Apapun, diharapkan ianya lebih bagus daripada filem Superman yang sangat mengecewakan aku, iaitu “SUPERMAN RETURNS” yang tak best tu… (urghh!)

Apa-apa hal pun, filem “MAN OF STEEL” ni sebenarnya belumpun memulakan penggambaran, dan dijangka akan ditayangkan pada Jun 2013 nanti nun (aduh lambatnya lagi nih!), lebih lewat daripada jangkaan pertama mereka iaitu sekitar Disember 2012. Superman/Clark Kent akan dilakonkan oleh aktor British iaitu Henry Cavill. Sepertimana Christian Bale yang berasal dari Wales, melakonkan watak Batman yang sepatutnya berbangsa Amerika, watak Superman juga kali ini buat pertama kalinya dilakonkan oleh pelakon yang bukan berasal dari Amerika Syarikat (dan ada jugak peminat rakyat Amerika yang “marah” dengan pemilihan ini). Turut membintangi ialah Amy Adams sebagai Lois Lane (yang lawaknya, dia pernah muncul sebagai watak penjahat dalam satu episod daripada siri “SMALLVILLE”, siri yang mengisahkan Clark Kent sewaktu remaja sebelum menjadi Superman), Russell Crowe (Jor-El, bapa kandung Superman) Laurence Fishburne (Perry White, watak yang sepatutnya “orang putih” dalam komik, ketua editor Daily Planet tempat Clark dan Lois bekerja), Michael Shannon (General Zod, musuh ketat Superman yang berasal dari planet yang sama), dan Kevin Costner dan Diane Lane sebagai Jonathan dan Martha Kent (ibubapa angkat Clark Kent di Bumi).

Paling menarik sekali, foto pertama yang menampilkan Henry Cavill sebagai Superman telah didedahkan baru-baru ini. Setelah peminat siri SMALLVILLE “hampa” kerana tak dapat melihat (dengan jelas) Tom Welling sebagai Superman dalam episod akhir siri tersebut (mungkin disengajakan atas sebab undang-undang), maka kini peminat Superman boleh bergembira kerana foto pertama ini menampilkan rupa bentuk kostum Superman yang akan ditampilkan dalam filem ini. Pastinya peminat tertanya-tanya, bagaimanakah rupa kostum Superman yang direka untuk filem ini, apakah nampak lebih moden dan canggih, atau nampak “murah”? Sama-samalah klik kat bawah ini…

Klik imej di atas untuk gambar yang lebih besar

Yah, pada pendapat aku, kostum ini nampak sleek, setanding dengan kostum filem-filem Superhero lain yang ada sekarang, material kainnya nampak memang “mahal” dan “tahan lama”, sesuai dengan fungsinya sebagai kostum Superhero. Nampak macam material yang sama dengan yang digunakan untuk kostum Spider-Man dalam filem terbaharunya 2012 nanti iaitu “THE AMAZING SPIDER-MAN”. Tapi, macam mana pun, kena la tunggu, lambat lagi la 2013…😉

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s